Grappig. Ik deed een online training waarin één van de opdrachten was: schrijf op wat jou uniek maakt. Nu had ik het zo geregeld, dat ik meteen na die les zou bellen met mijn buddy in dit project, om het maximale uit de training te halen, om écht wat te doen met de nieuwe inzichten.

Dus even snel naar het toilet. Snel een slok drinken en aan de telefoon.

En wat merkte ik? Mijn buddy was helemaal niet zo vol focus als ik. Ze had wel meegedaan, goede dingen gehoord… maar ze had veel minder concrete dingen paraat die ze nú kon doen.

Ik zat er juist vol van. Zelf kon ik hiermee nog úren door voor mijn eigen bedrijf.
Maar aan haar merkte ik dat ze afdwaalde, dat haar hoofd nog vol zat met de dingen die ze hiervoor had gedaan en hierna nog wilde doen.

Mijn hart maakte een sprongetje!

Want dit is precies wat nu mijn dienstverlening zo uniek maakt en voor mij was het zo vanzelfsprekend dat ik het nog niet had opgeschreven. Normaal gesproken neem ik dus geen genoegen met die halve aandacht.
En ik vraag je ook niet om van alles voor te bereiden, want ik weet dat je daar toch niet aan toekomt.

Dus we doen alles in één dag. Ik haal je hierheen, maar met slow start zodat je om 10 uur relaxed komt aanrijden. Je parkeert gratis en ruim voor de deur en het pand zit echt vlakbij de afrit van de N31.

Ik zet je neer in mijn kantoor zodat je echt hier bent, met de flipover als excuus om lekker vaak op te staan of te ijsberen, als dat fijn is. Telefoons uit. Geen medewerkers die storen.

Alleen de cateraar mag op de deur kloppen. Sorry. We gaan dus niet gezellig buitenshuis lunchen. Ik laat iets lekkers bezorgen maar we blijven in die flow.

Ik wil focus.
En dat ik dat zo gestructureerd organiseer? Dat behoort bij mijn unieke waarde zodat we jouw unieke waarde kunnen ontdekken.

En dan, rond een uur of twee, zijn we allebei leeg … Maar dan staan de antwoorden én geweldige oneliners wel op mijn papier, schetsen en flipover.

Het uitwerken kan beginnen op dag 2. Die bal ligt dan helemaal bij mij. Ik ben in jouw huid gekropen en blijf daar de komende dagen zitten. Dat is het stuk dat iedere tekstschrijver aanbiedt. Maar het unieke? Dat heb ik me net weer gerealiseerd, dat is die focus. Dankzij mijn afgeleide buddy. Volgende week geen zoomcall maar live afspreken, focus :).

 

Delen mag, graag zelfs

Wie kan deze tips nog meer gebruiken?