Echte klanten

Sinds 2007 help ik ondernemers. Eerst met complete webteksten, nu  nog bijna alleen maar sparsessies van één dag of als tweedaagse. Hieronder een greep uit hun zelf beschreven ervaringen met mij.

” Teksten die het steeds net niet waren; op een gegeven moment was ik klaar met het steeds maar weer zelf proberen. Het kostte zoveel tijd en frustratie. Vol verwachting, maar ook stiekem met het idee dat het onmogelijk was, vertrok ik naar Tekst met Pit. Met twijfel, ergens, want hoe kan mijn brij aan gedachten en ideeën nu leiden tot heldere teksten in 1 sparsessie?!  And then the magic happened! Meta trekt met zichtbaar gemak de kern uit jouw verhaal en weet dit om te toveren in teksten die precies dat vertellen wat er verteld moet worden 😉!  To-the-point, uitdagend en met af en toe dat laagje humor waar ik zo van houd. Tijdens de sparsessie neemt Meta je mee in de gedachtegang erachter, waardoor je uiteindelijk veel meer waarde haalt uit de sessie dan alleen heldere teksten, het geeft ook haakjes om zelf meer in deze lijn verder te gaan. Zó blij dat ik voor de tweedaagse ben gegaan. Deze teksten waren never-nooit-niet uit mijn pen gerold. Door de sessie met Meta ben ik anders gaan kijken waardoor eigen teksten ook net dat beetje meer pit zullen gaan krijgen. Maar dan wel zonder de magic touch die Meta er aan geeft, dus dit was zeker niet de laatste keer dat ik Tekst met Pit zal inschakelen!”
Mariël de Bruijn

Coach, Zaak10!

“Aan het eind van de spardag was ik kapót. Dat zei ik letterlijk, en ik realiseerde me later pas hoe negatief dat kon overkomen. Ik was namelijk moe, maar zéér voldaan. Juist na die dag met jou realiseerde ik me hoe geweldig ik mijn werk vind! Ik ben bedrijfsadviseur dus normaal gesproken zit ik zelf in de uitvraagrol. Nu stelde jij heel veel vragen en terwijl ik mezelf hoorde praten, kreeg ik het weer helemaal scherp. Wel had ik van tevoren afgesproken dat we er een tweedaagse van zouden maken zodat je de LinkedIn teksten ook voor me kon uitwerken. Ik wist vooraf dat ik daar iemand anders bij nodig had. En met de schetsen voor de website ga ik nog met de webbouwer zitten. Ik moest echt op weg geholpen worden, maar met wat ik nu heb, kom ik absoluut verder. Ik heb voor bijna een jaar aan social media berichten… maar dat aantal mocht ik van jou niet noemen… 😊”
Pietsje Kinderman

Bedrijfsadviseur, Piek Advies & Ontwikkeling

” Het lukte mij vooral niet hoe ik de verbinding moest verwoorden op de homepage. De dag zelf was fijn, mijn hoofd tolde na de tijd flink van alle info en ideeën die ik had opgedaan en ik had zin om ermee aan de slag te gaan. Resultaat: wat ik hoopte was dat jij alles wat ik kon vertellen over mijn werk, kon vangen in de juiste geschreven woorden voor op mijn homepage en dat is gelukt. En al die andere tips, o.a. over de indeling e.d. waren een enorme bonus. Inmiddels heb ik ook de contactpagina en de pagina over mijzelf aangepast. Met foto nu en de adresgegevens anders geplaatst en opgemaakt, zoveel mooier.”
Anke

Bevallingscoach & Doula, Anke Velstra

“Haai Meta, Net je hele stuk doorgelezen… Jij bent goed he? Maar dat wist je al… 😉
Het grappige is, dat je vooral hebt lopen schrappen in de stukken, waar ik zelf het meeste moeite mee had. Ik ga het morgen nog een keer rustig doorlezen. Echt, super bedankt voor al je hulp! Ik heb net alles naar Ronald gestuurd…. kan echt niet wachten totdat het nu online kan! YEAH! Fijn weekend, Joke”
Joke Scholtalbers

Eetbare siertuinen, Voedselborder.nl

” Hoi Meta, je teksten zien er weer superaantrekkelijk uit! Dat kan ik dus echt niet, maar gelukkig heb ik jou! Zo blij dat er zoveel materiaal was waarmee we uiteindelijke zulke mooie dingen hebben bedacht dat het allemaal niet voor niets is geweest. En om dan maar meteen voortvarend door te pakken: ik heb gisteren contact gehad met die vormgeefster uit jouw netwerk en er was direct een klik. We gaan met elkaar in zee! Nu ga ik dus aan de slag met de inhoud, ik laat nog wel even zien wat het is geworden”
Petra Broekhuisen

Schrijftrainer, Zakelijk Schrijfadvies

” Ik braakte gewoon van mijn website. Alles stond me tegen. Maar nu, ja, nu zie ik het weer. Fantastisch om te zien hoe het ook kan als je al die kleine dingen verandert.”
Renie Bahlmann

Coach & GGZ Psycholoog, Moedig Mens

” Via Jeroen Rijpstra van Jeroenwebsitemarketing.nl ben ik bij Meta terecht gekomen. We waren op dat moment bezig om onze website te vernieuwen. Toen het op het punt van content vullen aankwam, merkte ik dat ik hier hulp bij nodig had. Ik wilde de website vanzelfsprekend graag goed opzetten, zowel voor de bezoeker als op het gebied van SEO. Door de drukte was ook een vlotte doorlooptijd van wezenlijk belang.
Meta weet hoe ze ondernemers hier doorheen moet loodsen. Hierbij wordt er niets aan kwaliteit ingeboet, daar zorgt ze wel voor. In twee gierende sessies van een aantal uur is Mediaheads ontleed en opnieuw in tekst gepositioneerd. Heel eerlijk: dit kost best even wat energie. Het gaat in een rap tempo gaat en ze laat je goed naar jezelf en je bedrijf kijken; de onderste steen komt boven. Zodra het materiaal is verzameld, klimt Meta in de pen en schrijft ze scherpe stukken. Ze neemt zeker geen blad voor de mond. Ze staat open voor feedback en aanpassingen en maakt er echt een passend en tof verhaal van. Het fijne aan Meta is dat haar agenda geblokt staat voor jou. Ze heeft per keer maar één klant en dat maakt veel efficiënt. Het geeft een goede focus en doorloop. Een hoop positiviteit, ik zou Meta aanraden en wanneer er weer een dergelijke klus voorbij komt, dan bel ik haar. ”
Chamin Hardeman

CEO Mediaheads, Mediaheads Heerenveen

” Mijn wens was alles volledig uit handen te geven wat betreft nieuwe teksten voor op mijn nieuwe website. Teksten schrijven is nu eenmaal niet mijn expertise. De teksten die ik zelf had geschreven waren het nét niet. Daarom zocht ik iemand die mij daarbij kon helpen. Iemand aan wie ik mijn verhaal kon vertellen en die vervolgens mijn verhaal kon doorvertalen naar mooie teksten. Teksten die enerzijds passen bij wie ik ben als ondernemer en die anderzijds mijn doelgroep aanspreken. En wat mij betreft is dat goed gelukt!
In Meta heb ik een hele goede tekstschrijver gevonden. Zij richt zich speciaal op teksten voor websites maar kon zich ook goed in mij als ondernemer verplaatsen. En na een dagdeel samen mijn diensten en oude teksten door te spreken kon zij al aan de slag.
Ik heb het hele traject en de samenwerking als erg prettig ervaren. Ook hoe Meta de contacten en samenwerking met mijn huisstijl- en website ontwerper heeft opgepakt, erg fijn hoe dat is gegaan! ”
Miranda de Groot

Virtueel Business Manager, De Groot Business Management

“Zonder jou was het niet geworden wat het nu is. Jouw naam was een gouden tip.”
Harm Jensma

Financieel expert, Harmoney Control

“‘Voor een ondernemer is bijna niets zo lastig als het maken van je website. Samen met Meta hebben we in een ‘flow’ de website ontworpen. Op een zeer plezierige manier hebben we in één sessie het complete plan voor de website op papier gezet. Dit plan heb ik telkens bij het maken van de website als leidraad gebruikt, dit heeft mij veel houvast gegeven. Ik heb ontdekt dat Meta erg goed kan verwoorden wat er in je hoofd zit. Zij schud de pakkende en rake teksten zo uit haar mouw. Het is voor mij duidelijk dat Meta het overzicht behoudt en goed weet waar zij het over heeft. Zij weet van doorpakken en heeft een praktische insteek, welke ondernemer wil dat niet! Kortom: een genot om mee samen te werken, een absolute aanrader.”
Robert Hoekstra

Accountant, Accountantswerk

“Lange teksten, veel informatie. Dat was onze website. Doordat we zoveel wilden vertellen en moeilijk konden kiezen is onze website zo geworden. Hoog tijd om iemand in te schakelen. We kenden Meta, en haar teksten zijn vlot, kort, bondig, leuk om te lezen. Haar eigen website is daarvan een goed visitekaartje. Daarom hebben we Meta gevraagd om ons te helpen. Samen hebben we eerst goed naar de structuur gekeken en per pagina de kernwoorden genoteerd. Vervolgens konden we gaan ‘strepen’ en herschrijven. Het is Meta heel goed geluk onze boodschap in te korten, zonder afbreuk te doen aan de informatie. Door de nieuwe structuur zit de site logischer in elkaar. En ook zoekmachinetechnisch is dit een verbetering! We zijn heel tevreden met de nieuwe teksten op onze website.”
Ymkje Bosma-Kuiper

mede-eigenaar Schotse Hooglanders.nl, Schotse Hooglanders.nl

“Eigenlijk was ik vooral aan het nadenken over mijn niche, en hoe ik die doelgroep beter kon bereiken. In mijn eentje kwam ik er niet uit, en toen ik jou belde voor informatie, kwam jij met zulke prikkelende vragen dat ik heb gekozen om met jou verder te gaan. Het werd zelfshet online programma, terwijl ik best een hekel heb aan al die online cursussen. En dat was puur omdat je zo expliciet beloofde om ook via Skype en per mail te sparren. Jouw gratis challenge was me goed bevallen, dus dat gaf wel vertrouwen. Het grappige was dat het hele verhaal waar ik zo mee stoeide, eigenlijk heel snel zichtbaar werd. Daarna waren de teksten er ook zomaar, in mijn stijl, maar met een heleboel feedback van jou erin verwerkt. Het was fijn dat ik zelf de regie had, en de investering vind ik achteraf een heel redelijk bedrag. Ik heb nu helder waar ik voor sta en waarin ik me onderscheid, en ik kan het ook verwoorden. Dat geeft rust, ik hoef niet meer te switchen voorlopig. Heerlijk.”
Driek de Wit

Loopbaan- en stresscoach, Driek de Wit

“Dingen waar ik overheen kijk, haalt zij er feilloos uit”
Annet Eveleens

Fotograaf, Eveleens Fotografie

“Tekst schrijven met Meta was voor mij een ontspannen traject. Met vaart en humor wist zij van mijn gedachtenspinsels en losse flodders een samenhangend verhaal te maken. Meta bouwde het verhaal logisch op en wist voor de website structuur, overzicht en duidelijkheid aan te brengen. De tips om mijn verhaal nog meer mijn eigen stem te geven heb ik allemaal goed toe kunnen passen. Wat ik heel prettig vond, was dat na de oplevering van de tekst nog tijd voor contact was, zodat ik uiteindelijk mijn gestelde deadline met extra handigheidjes wist te halen. Resultaat: een tekst die staat als een huis, lekker leest én in minder dan de helft van de tijd die het me alleen zou hebben gekost. Bedankt voor de samenwerking en je inzichten!”
Judith Bellés Knijnenburg

Budgetcoach, www.judithbijdehand.nl

,,Eén van jouw recente blogs waarin je aangaf dat een adviesgesprek mogelijk was, triggerde mij om contact op te nemen, vooral omdat ik mijn website weer wilde gaan aanpassen. Het bouwen en vervolgens schrijven van teksten voor een website is best lastig. Komt het over bij de lezer? Blijft hij/zij hangen en is hij/zij geïnteresseerd in hetgeen je neerzet. Vragen die ik graag eens via een deskundige tekstschrijfster wilde laten beantwoorden. Immers: ieder zijn vak, en wervende teksten schrijven is best lastig. Het werd dus een adviesgesprek van een uur via Skype, en dat heel prettig, Meta! Ik heb driftig je waardevolle tips opgeschreven en ben gelijk begonnen met het toepassen. Ik ben nog niet klaar, maar poef, wat een werk als een buitenstaander weer eens goed onderbouwde adviezen meegeeft om deze vervolgens nu ook te verwerken!’’
Nicole Langen

Fotograaf, Nicole Langen Fotografie

“Ik wilde een website waarin op een duidelijke, persoonlijke en pakkende manier mijn doel als HealthCoachDokkum uiteengezet zou worden. Jij nam serieus de tijd om aan mijn wensen te voldoen, dat vond ik prettig.”
Klazina Jellema

Gezondheidscoach, Health Coach Dokkum

“Thanks Meta. Heel blij met gister. Ik weet nu waar te beginnen en waar ik wil eindigen. Twee groepen vullen dit najaar, geweldig idee, daar ga ik voor!”
Jantina Hakvoort

Stem & Presentatiecoach, Speak Up

“Ik dacht dat je door mijn teksten zou gaan. Maar dit is héél anders maar wel precies wat ik nodig had. Hier had ik anders wéken over gedaan samen met mijn schoondochter die de site gaat bouwen. Ik was niet voor niets al zo lang bezig. Ik had al wat teksten, en ook wel laten lezen aan mensen, maar het was het steeds nét niet. Ik realiseer me nu dat ik daardoor ook terughoudend was met alles, met dit hele bedrijf neerzetten. Nu heb ik gezien wat de kop moet worden, hoe belangrijk die tagline is en welke woorden nu juist specifiek bij mij en mijn klant passen, ja, nu wordt het leuk! Ik ben heel blij dat de basis nu staat, dat we ook vooraf weten welke pagina’s we nodig hebben en wat we dan in die extra stukken zetten, die footer en die call to actions. Uiteindelijk had ik dit waarschijnlijk best zelf kunnen uitpuzzelen maar dit is zoveel fijner, nu kunnen we direct (en eindelijk) verder!”
Linda Mennen

Bedrijfskundig advies, Linda Mennen

“Jij was streng, maar ik begrijp nu wel dat mijn lezers heel andere dingen willen vinden op mijn website dan wat ik wil vertellen. Zonder jou was dit nooit gelukt.”
Marlena ter Horst

Massagetherapie, Praktijktijk Preventis

“Ik wilde een goede basis voor mijn website vanwege de doorstart van mijn bedrijf. Ik ben creatief ontwerper, dus ideeën heb ik genoeg en bij het bouwen aan mijn website heb ik geen twee linkerhanden. Ook weet ik van mezelf dat ik vooral met tekst en beeld best wel kan ontsporen, waardoor ik bezoekers zou kunnen kwijtraken zonder dat ze mij überhaupt bellen.
Meta volgde ik al langere tijd. Het aanbod van een spardag bij haar bleek precies op het goede moment te komen om in korte tijd mijn website praktisch neer te zetten in grote lijnen met concrete headlines en opsommingen. Wat ik ook heel fijn vond, was de nazorg en betrokkenheid achteraf die via mail en ZOOM perfect verliep. De positieve energie die we er samen in konden brengen, ook richting mijn fotograaf, was heel fijn.
Natuurlijk bekijk ik het gewoon ook heel zakelijk: vanwege de investering die je doet in deze dag, ben ik aan mezelf verplicht om deze klus fatsoenlijk af te maken. Als ik zover ben, denk ik eigenlijk zelf alweer aan een vervolg dat meer gericht is op de verfijning van mijn webteksten en uit te breiden naar mijn social media-uitingen…”
Rene Borghouts

Creatief vormgever, Vorm360

“Meta had al eerder voor ons geschreven, met die brochure en salespage ben ik nog altijd blij. Daarom heb ik haar benaderd toen we een nieuwe funnel wilde opzetten voor een bestaand product. Zij kijkt er dan net weer even anders naar en met de tweedaagse sparsessie hoefde ik het zelf ook niet meer uit te werken. Ben erg blij met de manier waarop zij zich inleeft in onze doelgroep(en) en hoe ze daar vervolgens op inhaakt met haar teksten. Toen ik ze binnenkreeg, heb ik met een grote glimlach zitten lezen en vervolgens alles doorgestuurd naar mijn VA. Heerlijk!”
Marja Boxhoorn

Opleider, Autismecoach.nl

“Ik heb Meta als een zeer invoelend en betrokken persoon ervaren die mijn gedachten en woordkeuze op een mooie en bij mij passende manier kan verwoorden zodat het ook mijn klanten aanspreekt. Zelf heb ik geen moeite om teksten te schrijven maar ik merkte dat ik gewoon te dicht op mijn aanbod zat en steeds meer over het hoe en wat ging schrijven in plaats van het gevoel en de emotie te triggeren van de klant. Twijfel om Meta in te schakelen had ik niet, haar blogs spraken me aan en ik voelde aan dat zij me kon helpen mijn teksten net even beter en aansprekender te maken. Ik ben superblij met het resultaat en merk dat de respons erop steeds groter wordt.”
Nicky Beentjes

Feng Shui Business Coach, Vital Living

“Ik had eerder een tekst laten maken voor mijn website maar was niet tevreden over de kern van het verhaal. Aangezien ik zelf geen schrijver ben, wilde ik graag een ervaren copywriter en marketeer inhuren. Op aanbeveling van een ervaren businesscoach ben ik in contact gekomen met Meta. In eerste instantie haar eigen website doorgelezen en haar portfolio en ik kreeg meteen vertrouwen toen ik haar schrijfstijl zag op diverse websites. Duidelijk, kernachtig en een vleugje humor en uitdaging in de teksten. De totstandkoming van de teksten is zeer plezierig verlopen. Aan de hand van het interview met Meta heeft ze eerst een schets gemaakt van de grote lijnen en de opzet van de verschillende pagina’s voor de website. Daarna heeft ze mij de eerste teksten aangeleverd, waardoor ik tijd kreeg om die rustig door te lezen en waar nodig te veranderen. Ik vond het verrassend hoe snel ze de juiste kern van de waarde van het product wist te omschrijven en deze ook kon vertalen in goed lopende teksten waarbij je blijft doorlezen en nieuwsgierig bent naar het volgende stuk informatie. Op dit moment wordt de website aangepast en ben ik erg benieuwd wat het voor conversie gaat opleveren, maar daar heb ik alle vertrouwen in! ”
Jacqueline Scherpenzeel

Eigenaar en coach, werkenergieanalyse.nl

“Wat is het fijn om met iemand als Meta te kunnen sparren. Als ervaren marketing adviseur kan ik mijn klanten altijd perfect helpen maar bij mezelf zie ik het soms echt niet. Meta houdt je scherp en is heel betrokken. En haar teksten lopen altijd lekker. ”
Ankie Duis

Marketingadviseur , Retail Power

“Meta weet op een inspirerende, energieke manier de minpunten van je site aan te stippen en om te bouwen tot aantrekkelijke klantvriendelijke pagina’s die werken voor de klant en voor mij. Nu ben ik eindelijk blij met mijn website.”
Jacoline Steegstra

Relatiemediator, De huwelijkstrainer

“De teksten van Meta spraken me de eerste keer dat ik iets over haar hoorde en van haar las al aan. Duidelijk met Pit, maar net niet té! In haar workshop hoopte ik net die dingen te leren om op mijn website de puntjes op de ‘i’ te zetten, waardoor meer bezoekers ook daadwerkelijk het vertrouwen krijgen om mij in te schakelen als loopbaancoach. Dat lukte, maar het koste wel veel tijd om daarna zelf de teksten aan te passen. Vlak voor de vakantie heb ik daarom nog een vervolgdag met Meta ingepland, 1-op-1. Heerlijk om met zoveel vaart de hele website aan te pakken.”
Esther Roelofs

Loopbaancoach, Esther Roelofs

“Ik blokkeerde op het moment dat ik wilde schrijven aan mijn content. Toen sloeg de angst toe. O dit gaat me nooit lukken, dacht ik. Ik heb echt hulp nodig. Ik ben toen gaan googlen en kwam meteen Tekst met Pit tegen en dat sprak me aan. Ook al had ik er geen budget voor op dat moment, heb ik toch contact gezocht met Meta. Want ik zat echt vast.
Ik kan iedereen aanraden om met Meta samen te werken. Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat ze precies snapte wat ik nodig had. Op basis van een gesprek over de telefoon maakte zij een voorstel. Op maat gesneden voor mij. Ik had inmiddels een groot verlangen om mijn website in korte tijd de lucht in te krijgen. En Meta gaf aan dat ze graag projectmatig wilde werkte. Een uitstekende match! We blokten een week in onze agenda’s en zijn aan de slag gegaan. Het fijne aan Meta is dat zij met haar scherpe vragen de essentie uit mij wist te krijgen. Ik vertelde en zij schreef het op. Kernachtig, helder en to the point. Binnen no time was het gewenste resultaat gereed. Binnen twee weken was ik met mijn website online.”
Leona Bishop

Leiderschapscoach, bishopsway en functional fluency

“Ik heb Meta een aantal keren ontmoet tijdens het netwerken. Toen ik haar vroeg om met spoed een kort stukje te schrijven voor een flyer had ik al na één dag een perfect geschreven tekst terug. Het knappe vind ik, dat de geschreven tekst voelt als mijn eigen woorden. Mijn eigen bedrijf in woorden omschrijven lukte mij niet, Meta gelukkig wel.”
Review via Facebook, vijf sterren.
Miriam Veenis

Grafisch vormgever, De DeTePe-studio

“Omdat de naam van mijn bedrijf de lading niet dekte, zocht ik een tekstschrijver: eentje die mijn boodschap op een anders dan standaard manier weet te verwoorden. Iemand die de kern van de zaak weet te raken, zonder dat er ingewikkelde woorden aan te pas komen, of dat een bezoeker ellenlange lappen tekst moet doorploegen. En die weet wat je moet doen om snel en gemakkelijker door Google gevonden te worden. En het moest wel snel kunnen; want toen ik eenmaal besloten had om een website te laten maken, kon ik niet wachten om het resultaat te zien.
Hoe ideaal was het toen ik kennismaakte met Marijke en Meta, die samen websites maakten. De combinatie van hun kennis maakt dat er geen misverstanden over de taakverdeling bestaat; samen hebben ze aan een half woord genoeg om met ideeën te komen hoe jouw website nog beter presteert. En ze hanteren een strakke planning zodat je nieuwe website ook binnen afzienbare tijd klaar is. Je moet paraat staan om snel te schakelen, maar het resultaat is er dan ook heel snel. Teksten die precies dat weergeven wat jij bedoelt en een uitstraling op de website die bij jou en jouw bedrijf past. Ik ben superblij met mijn nieuwe website; de sfeer, de teksten en het gemak waarmee je je weg vindt over de verschillende pagina’s is precies zoals ik van tevoren hoopte. En het mooie is: dat vinden mijn bezoekers ook!”
Monique Wakelkamp

Mediator/trainer, Geen ruzie op het werk

“Ik leerde Meta kennen bij Aartjan van Erkel, omdat ik zelf de teksten voor onze site wilde kunnen schrijven. Maar hoeveel ik ook leerde, het schrijven zelf bleef een probleem. Het is zoveel werk, en ik ben totaal geen schrijver. Ondertussen liep de druk steeds hoger op, want ik wilde met onze site naar buiten treden. Het seizoen stond voor de deur en we geven trainingen, maar wel hadden nog lang niet alle cursusdata vol. Uiteindelijk heeft Meta mijn teksten bijgeschaafd en daarover was ik zeer te spreken. Vlak nadat de site online is gegaan, kregen we de 10 aanmeldingen binnen. Van dames, een doelgroep die we voorheen niet apart aanspraken. Kei-goed zeggen wij hier!”
Patrick van Drunen

Supermotorschool Van Drunen

“Webteksten schrijven is een vak, dat is mij de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. En omdat ik het moeilijk vind om op papier uit te leggen hoe zaken werken, zonder al te technisch te worden, ging ik op zoek naar iemand die dat wel kan, maar dan óók nog eens met mijn passie. En dat vond ik bij Meta! Meteen bij het eerste contact had ik het gevoel dat het met Meta en mij zou gaan werken, zij is ook iemand die ergens voor gaat. Ik ben superblij met onze nieuwe website, hij staat als een huis. Ik verwacht dat hij bij zal dragen aan de verkoop van onze superzadels!”
Jacqueline Overdevest

Zadelpasser, Cornell's saddlery

Smaakt dit naar meer?