Ze is er Voor als het niet loopt

Ik heb niet vaak startende ondernemers als klant. Robertha Langenberg had echter nog helemaal geen website, maar wel een enorme staat van dienst in zorg, welzijn en onderwijs. Nu wilde ze voor zichzelf beginnen met meerdere diensten, en de vraag was hoe ze dat aan elkaar moest koppelen en hoe ze daar dan ook de kwaliteit in kon uitstralen die ze al jaren had geleverd. Het moeilijke van zulke zwaargewicht coaches is dat hun werkterrein meestal zó breed is, dat het nauwelijks concreet te maken is in tekst. Daardoor ontstaat de neiging om het volledig op de persoon te gooien, maar dát is wat de meeste coaches niet graag willen.

En toch… in dit geval moest het wel. Nieuwe klussen en klanten zullen wel via de website komen, maar ook zeker uit haar grote netwerk. De site is dan vooral de bevéstiging dat Robertha beschikbaar is voor klanten buiten haar vorige werkomgeving. Dat hebben we opgelost door bijvoorbeeld de fotografie af en toe te richten op details, waardoor ze zelf niet overal breeduit in beeld hoeft. De overige foto’s zijn bewust bescheiden gehouden, ook dat paste beter. 

En: het thema groen mocht helemaal terugkomen. Het buitenleven, de moestuin, het wandelen: dat past helemaal bij wie Robertha juist de komende jaren meer wil zijn. En dus mocht dat zichtbaar worden. De woorden sluiten daarop aan. Het gaat over groei en opkweken. Over veranderingen aansturen en dingen op zijn beloop laten. Zo komt ze menselijk over maar blijft ook die zakelijke achtergrond helemaal overeind, alleen wat warmer allemaal. Goed gelukt en ook heel fijn dat de pagina’s zo afwisselend zijn gebleven terwijl ze toch een eenheid vormen.

Voor alle andere verzoeken: