Geen verstelwerk wel luxe couture

Modeatelier IngeLean in Zeewolde was nog maar nét online en ook in het echt een startend bedrijf, maar dan wel van twee héél ervaren kleermakers. Ik dacht bij de eerste blik  op de website dat ze een verstel-atelier waren. Om kleding te laten aanpassen. Ik zag iets over duurzaamheid, en kleding die langer meegaat.

Maar toen zag ik prijzen. En het ging over maatwerk. Over bijzondere kledingstukken. En beide dames bleken in een vooraanstaand atelier in Amsterdam te werken waar ze de nieuwste technieken leren en continu bezig zijn met couture en ontwerpen.

Dus ik belde. En ik leerde dat het geen háute couture was. Maar dat het méér was dan gewoon een nieuwe rits in je broek, dat was wel meteen helder. En dus ga ik de twee kleermaaksters, in overleg, wat suggesties. “Wij ontwerpen niet voor de catwalk, wel speciaal voor jou”, staat er nu dus als quote. Omdat we daarmee dat ‘haute’ meteen van de ‘couture’ halen.

“We zoeken bovendien de succesvolle vrouw als klant. Die best duurzaam wil, maar liever
een statement maakt in haar hele presence”. Daar kon ik wat mee, qua tekst! We hebben alles uitnodigend en persoonlijker gemaakt. Zodat het luxer voelt en de lezer op de website al voelt dat het gaat om persoonlijke aandacht én dat goede gevoel.
De werkwijze is flink ingekort en naar de klant toegeschreven. Want zeg nou zelf: als consument hoef je niet te weten wat de dames precies doen in dat atelier, maar wil je wel vooraf weten hoe vaak je er naartoe moet rijden voor een passessie. Zeewolde dus!

De werkwijze is flink ingekort en naar de klant toegeschreven. Want zeg nou zelf: als consument hoef je niet te weten wat de dames precies doen in dat atelier, maar wil je wel vooraf weten hoe vaak je er naartoe moet rijden voor een passessie.

De prijzen staan erop als ‘vanaf-prijs’. Dat filtert een hoop telefoontjes en gedoe. En wie overblijft, vindt onder elke pagina en via Contact een heel persoonlijke en gastvrije uitnodiging om vooraf eerst even kennis te maken. Dat doe ik lang niet voor alle klanten, maar in dit onderwerp en bij deze dames past het helemaal.

De site is heel basic en toch persoonlijk. Lean en Inge kunnen hier vol trots naar verwijzen. Zodat ze naast die leuke klussen in Amsterdam, ook gewoon heel erg mooie dingen mogen maken onder dat eigen label. Want je eigen bedrijf is uiteindelijk toch het leukste, ja toch?

Voor alle andere verzoeken: