Marketing en promoties…. Wat een keuzes! Werkt video nu het beste? Of tekst? Of een webinar? Hoe maak je die keuze? Wanneer doe je het nu goed? Bottom line: je doet het goed als je er zelf blij van wordt, zodat je zelfvertrouwen uitstraalt en alles wat je doet, de wereld in durft te slingeren. En je doet het goed als datgene wat jij doet, aansluit bij je klant.

Voorbeeldje; ik hou van lezen. Ik schrijf me wel eens in voor een gratis weggever. En daarna start er een funnel of sta ik bij iemand op de mailinglijst. Zo werkt dat. Dat is marketing. Maar… daar komt ook direct een keuzemoment uit.

Bij het downloaden van een weggever is het heel vaak een e-book. En ik hou van lezen. Dus kom maar door met dat E-book!

Maar soms gebeurt het dat de mails daarna steeds maar een paar zinnen bevatten, en daarna een filmpje.
Hartstikke leuk. Maar niet voor mij.

Ik schrijf me uit.

Les die je hieruit kunt leren: niet iedere uitschrijver is teleurgesteld in jou. Sommigen vinden jouw vorm gewoon niet ideaal, en dan zijn we niet de ideale match. Voor mij tien mensen die wél van video houden en beter bij jou passen.

En les 2: Denk er dus wel over na hóe je je boodschap de wereld in slingert. Dat zegt wel degelijk wat over jou en is ook een filter voor jouw klant.

‘Maar ik kan niet kiezen”, zei laatst een klant tegen mij. “Mag ik dan ook afwisselen?’. Natuurlijk mag dat. Maar is het handig? Dan is je mailing de ene keer wel fijn voor mij en de andere keer niet. Ik vermoed dat ik ze dan toch eerder ongeopend in mijn inbox laat staan.

Kijk naar klopt bij jou. Je klanten lijken vaak op jou, herkennen dingen in jouw aanpak en kijk op de wereld. Heb je daar moeite mee, pak dan eens je kernwaarden erbij als je je persoonlijk hebt laten coachen. Kies de vorm die jou het meeste aanspreekt. Waar jij het meeste lol in hebt om het te bedenken, te (laten) maken en te promoten. Wedden dat die energie overslaat?

Delen mag, graag zelfs

Wie kan deze tips nog meer gebruiken?