OPGELEVERDE WEBSITE:

Jack Visser: ontwerper én kunstenaar

Jack Visser is kunstenaar en architect. Of was het nou architect en een beetje kunstenaar? Moest hij die hele kunst wel noemen op zijn site? Of twee aparte websites? Dat was de vraag waarmee Jack binnenkwam. En die helder werd toen ik het voor hem kon schetsen. In mijn ogen was zijn kunstzinnige vermogen juist datgene wat hem als architect extra sterk maakt. En dus moest dat op één site. Maar je kunt het wel samenvoegen, het is leuker als je ook laat zien en horen dat het elkaar versterkt. De lezer snapt het pas als jij degene bent die het aannemelijk maakt! Dus hebben we het benoemd. In heldere taal. Daarmee hadden we meteen de nuchtere tone of voice te pakken die Jack Visser zo graag wilde hebben.

En dan hebben we nog de kleur. Strakke foto’s zijn mooi op een zwarte achtergrond. Maar met die achtergrond heb je witte letters, en die zijn dan weer minder leesbaar.
Dat zijn keuzes.
Keuzes die Jack makkelijk kon toen hij eenmaal inzag dat hij zijn creatieve kant ook steeds mocht laten terugkomen. Op elke pagina.

Voor alle andere verzoeken: