OPGELEVERDE WEBSITE:

Jack Visser: ontwerper én kunstenaar

Al sparrend bleek namelijk al snel dat Jack minstens zoveel werk maakt van zijn kunst als van de woningen en bedrijfspanden die hij ontwerpt. Het hoort allebei bij hem en, in mijn ogen versterkt het elkaar ook. Maar dan moesten we dat nog wel duidelijk maken aan de lezer. Dus hebben we het benoemd. In heldere taal. Daarmee hadden we meteen de nuchtere tone of voice te pakken die Jack Visser zo graag wilde hebben. Geen hoogdravig gedoe, maar gewoon de man en zijn visie, en dat dan in woorden die zowel de lezer aanspreken als de site goed vindbaar maken voor Google. 

Daarnaast was er het vraagstuk van de kleur. Jack had voorkeur voor zwart, zijn strakke foto’s zijn extra mooi op een zwarte achtergrond. Maar met die achtergrond heb je automatisch wel witte letters, en die zijn dan weer minder leesbaar. Dat zijn keuzes.
Keuzes die Jack makkelijk kon toen hij eenmaal inzag dat hij zijn creatieve kant ook steeds mocht laten terugkomen. Op elke pagina. Dat zulke details hem juist anders maken. En dat de fotografie in zijn vak ook echt de doorslag mag geven voor keuzes in de vormgeving. 

Toen de structuur, de toon en de verdeling van zijn diensten helder waren, moesten we het nog hebben over Jack zelf. De pagina die daarbij hoort: Over Jack.

Het liefst had hij die ultrakort. Hij vond niets belangrijker dan zijn werk. Zijn portfolio. Maar de vent is de tent, dat was hij wel met me eens. En om het juist niet saai te laten zijn, of het vaste riedeltje, wilde ik juist korte alinea’s die de verschillende aspecten van hem belichten, dus ja, óók het persoonlijke stuk. Inclusief ‘opschepperige’ feiten over zijn werk en ervaring, want juist die details en quotes maken het ontwerp speels, waardoor ik ruimte creëer  om zijn diverse kanten te belichten zonder dat het saaie grijze tekstbrij zou worden. 

Het resultaat is door Bureau Heibel uit Surhuisterveen zo vormgegeven dat nu ook de supersnelle lezers al die aspecten van Jack meekrijgen, zelfs als ze alleen de pagina’s scannen en niet lezen. Er zit een stuk visie in, maar ook sociaal bewijs met een quote van een klant, een paar harde feiten én het stuk over de  kunstenaar. 

Wat extra fijn was aan dit project, was de manier waarop de webbouwers van Heibel het uiteindelijk hebben afgewerkt. Op deze pagina zie je extra goed hoe mooie de grijs- en blauwtinten bij elkaar aansluiten, zodat de hele site ook rust en eenheid uitademenen. Ik ben er blij mee, Jack nog veel blijer! 

Voor alle andere verzoeken: