Teksten uitbesteden

Lekker alle content voor je website laten schrijven door de specialist?

Teksten uitbesteden geeft rust

Ben je al maanden bezig met je website? Staat je vormgeving klaar maar lukt het niet om de inhoud als samenhangend geheel online te krijgen?

Het schrijven van je eigen webteksten is voor elke ondernemer lastig genoeg.

Dat komt omdat je nadenkt over je inhoud, terwijl je tegelijkertijd al zoekt naar manieren om het te verwoorden. En dan moet je óók nog eens in de huid van je lezer kruipen, terwijl je zo gewend bent om vanuit je eigen perspectief te handelen. Aargh, wat een gedoe!

Het uitbesteden van je webteksten zorgt ervoor:

  • Dat je die rollen weer kunt scheiden.
  • Dat je teksten smeuïg worden zonder jargon en open deuren.
  • En dat je website snel online kan. Eindelijk!

Het sparren moet je samen doen, het is tenslotte jouw bedrijf. Maar het schrijven vervolgens uitbesteden, dat geeft echt heel veel rust. Weten dat je verhaal klopt, dat je woorden afgewogen worden en je structuur gewoon logisch is… Voel je de spanning al uit je schouders zakken?

Ik help je graag:

De beste aanpak bepalen

Tenminste, als dit de hulp is die jou het beste helpt. Om dat zeker te weten, is het handig om eerst even te bellen. Kunnen we meteen de planning bespreken.

Passend bij je marketing

We sparren dus veel en kijken naar je hele ‘pad der verleiding’. Dus inclusief een eventuele gratis weggever, een blog en je manier van contact leggen met je lezer.

Logische opbouw

Daarna schrijf ik thuis de teksten. Gewoon in Word, zodat je zelf ook altijd de originele  tekst behoudt. Aan het eind van de week is alles af.

Relevante details boven tafel

Tijdens een grondige intake bij jou, bij mij of ergens op locatie, wil ik alles van je weten. Waarom jouw klant bij jou  moet zijn, wat hij of zij krijgt in jouw dienst of product, en wat jouw aanpak zo krachtig maakt.

De taal van je klant

Ik zoek die punten waar jouw lezer om zal zoeken. En terwijl jij mij de inhoud vertelt, denk ik alvast na over de pakkende woorden en de mooie details. Zo bepalen we samen wat jouw klant zal raken.

Klaar voor de finale

Wil je wat aanpassen? De tekst is helemaal van jou! Maar, je weet ook waarom ik bepaalde zinsneden heb gebruikt. Dus de vraag is óf je nog wel iets wilt veranderen. Meestal kan de tekst zó naar de webbouwer.

Webtekst schrijven is een vak

Je website uitbesteden is best een hele stap. Veel van mijn klanten hebben al eens een tekstschrijver ingehuurd en komen daarna bij mij terecht. Waarom? Omdat ik schrijf voor een resultaat in omzet en nieuwe klanten, en niet voor een mooie website.

Een gewone tekstschrijver laat jou vertellen en schrijft keurig dat verhaal op. Lijkt niks mis mee, maar op je website moet vooral jouw klant zich herkennen, inclusief zijn probleem, zijn droomoplossing en de twijfels die hem tegenhouden. Het gaat wel over jou, maar vooral over je klant. Dat vergt een andere insteek, en dus een ander soort intake. Geen interview, maar sparren.

  • Bovendien bepalen we de structuur van de hele site: als die niet goed is, klikken de bezoekers op de homepage al weg. Zo moeten de pagina’s naar elkaar verwijzen om doodlopende weggetjes te vermijden.
  • De lezer kan lukraak op elke pagina instromen en dus mag je tekst nergens op voorkennis voortborduren, terwijl je evenmin in herhalingen mag vallen.
  • En: je wilt je lezers oproepen om in actie te komen, en tegelijk de tijd geven om na te denken over een beslissing.

En dat is nog maar een gedeelte van alles waar we rekening mee houden. Dus als schrijven een vak apart is, is webtekst schrijven een specialisme. Zo raar is het niet om dat uit te besteden.

Dit zeiden klanten die ook alles lieten schrijven:

“Ik blokkeerde op het moment dat ik wilde schrijven aan mijn content. Dit gaat me nooit lukken, dacht ik. Ik heb echt hulp nodig. Meta wist met haar scherpe vragen de essentie uit mij te krijgen. Ik vertelde en zij schreef het op. Kernachtig, helder en to the point. Binnen twee weken was ik met mijn website online.” Leona Bishop

Leiderschapscoach, Bishop's Way

“Meta wist met vaart en humor mijn gedachtenspinsels en losse flodders een samenhangend verhaal te maken. Wat ik heel prettig vond, was dat er na oplevering van de tekst nog tijd voor contact was. Resultaat: een tekst die staat als een huis, lekker leest én in minder dan de helft van de tijd die het mij alleen zou hebben gekost.” Judith Bijdehand

Budgetcoach, Judith Bijdehand

“Jij voelde goed aan waar ik naar op zoek was en je gaf goede aanvullingen op hetgeen ik zelf voor ogen had. Dit was de investering dubbel en dwars waard. Na mijn feedback op het eerste stuk tekst wat je me toezond, had je aan een paar woorden genoeg. Je pikt feedback erg goed op en doet er ook direct wat mee.’’ Nadia de Koning

fotograaf, NDK Fotografie

Prijs en opties

Volledig uitbesteden van je webtekst kost € 1950,- excl. btw, waarvan je de helft vooruit betaalt. Uitgangspunt daarbij is dat je een gemiddelde website hebt met twee of drie diensten of producten. Wordt het meer, dan zal dat blijken tijdens onze telefonische kennismaking en moet ik prijskaartje en planning aanpassen, maar dan meld ik het altijd vooraf.

Datum en locatie

De werkplek bepalen we in overleg. Ik heb fijne flexkantoren in Hoorn,  Zwolle en in Friesland en Groningen. De intake is nagenoeg altijd op maandag, zodat ik de rest van de week in één flow kan doorwerken aan jouw teksten.

Twijfels?

Misschien wil je eerst vooral advies omdat je eigenlijk het liefst je hele website zelf gaat doen. De rode lijn heb je dan al, misschien een idee van de structuur? Dan kan samen sparren met mij een leuke optie voor je zijn.

Of misschien wil je nog liever alles uit handen geven, dus ook het bouwen van je site en de fotoshoot met eigen foto’s die je nergens anders ziet? Dan is het handig om te weten dat ik met een select team van vormgevers en fotografen werk, afhankelijk van jouw wensen. Kijk dan even onder website laten schrijven en bouwen.

Bel of mail gerust even

Mail of bel gerust voor overleg. Dan weet je meteen of en wanneer ik eventueel tijd heb voor jouw teksten. Ik werk aan één klant tegelijk, dus mijn agenda zit redelijk vlot vol.