Ik zie het zó vaak fout gaan: ondernemers die wel een mooie website hebben ( of laten maken), maar die daarbuiten allerlei kansen missen om gratis en snel veel beter gevonden te worden door zowel Google als fysieke klanten. Voor lezers die alles in 60 minuten willen checken en aanpassen, heb ik een hele goede tip:

1: Koop het boekje ‘Zet je zaak op de kaart’ van Elja Daae. Blader naar de checklist op pagina 131. Voer de twintig punten uit.

2: Leg het boekje vier weken weg. Bekijk dan je bezoekersaantallen in je winkel/zaak of op je website.

Ik durf te wedden dat je in die vier weken namelijk het effect gaat zien. Dat je nieuwe aanvragen hebt gehad, dat er meer mensen bij je binnen liepen of dat je hoger scoort in Google. Dat zal je motiveren om ook de rest van het boekje te lezen, omdat daar nog meer praktische tips en details instaan waarmee je je online positie ontzettend vooruit helpt.

Het boekje van Elja noemt dingen die zo basic zijn, dat veel mensen ze vergeten.

‘Oja’, zul je denken: ‘Google Places! Dat zou ik altijd al eens doen… en had ik toch ook al gedaan? Toch? … of toch niet?’.

Google maakt het ook niet eenvoudiger door alles steeds weer samen te voegen of een nieuwe naam te geven. Maar zelfs als je alleen een account aanmaakt en 1x per maand iets plaatst of verandert, heb je wel weer een extra instrument waarmee Google jouw bezoekers naar je bedrijf kan leiden.

Door dit boekje, met al die simpele handelingen in een heel handige pocket, kun je gewoon alles even nalopen. Aanmelden waar nodig, foto’s erbij, account aanmaken. Natuurlijk komt het gebruik van Facebook en social media aan de orde. Met voorbeelden over slagers, tandartsen en bibliotheken die allemaal in staat blijken om deze tools effectief in te zetten. Daar kunnen we nog wat van leren!

Zelf dacht ik dat dit boekje vooral handig was ondernemers met een fysiek bedrijf, een winkel of praktijk. En inderdaad staan er veel voorbeelden die aansluiten bij het MKB.
Maar al lezend ontdekte ik dat de tips ook allemaal zijn om te buigen naar tips voor zakelijke dienstverleners die vanuit een thuiskantoor het hele land bedienen.

Daarom in dit blog slechts één tip van mijn kant: koop het boekje, ga er een ochtend mee aan de gang. Je beloning is de weldadige rust dat je weet dat je voor dit moment in elk geval al deze kansen hebt benut… en dat tegen de eenmalige aanschafkosten van € 12,50 (voor een boekje dat je vast vaker gaat gebruiken).

En nee, voor dit blog krijg ik geen vergoeding en het is geen sluikreclame. Maar ik denk er wel sterk over om een flinke doos in te kopen voor elke nieuwe klant. Want dit is toch basiswerk dat iedere ondernemer voor elkaar wil hebben?

Laat je het weten als jij toevallig ook zo’n gouden boekje op je bureau hebt staan? Zodat wij allemaal meeprofiteren?

 

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen mag, graag zelfs

Wie kan deze tips nog meer gebruiken?